Op 23 februari 2017 is er een marktgedragen afspraak gemaakt tussen ACM, GTS en 5 representatieve organisaties uit de energiesector over de methode voor het bepalen van de inkomsten van GTS in de jaren 2017 t/m 2021. De partijen zullen afzien van beroep op een aantal onderdelen van de reguleringmethode. Gasopslag Nederland is een van de betrokken representatieve organisaties.

De afspraak zorgt ervoor dat een aantal belangrijke grondslagen voor het bepalen van de inkomsten van GTS worden ondersteund door de representatieve organisaties. Een nieuwe grondslag is het introduceren van een benchmark voor de efficiency van GTS op Europese schaal om het niveau van inkomsten van GTS vast te stellen.

De afspraak zorgt voor lagere transporttarieven en meer zekerheid voor alle aangeslotenen op het GTS-net, waaronder gasopslagen. Transporttarieven zijn een zeer belangrijke kostenpost voor gasopslagen en daarom steunt Gasopslag Nederland de afspraken. Voorzitter René Zwanepol: "Een belangrijke doelstelling van Gasopslag Nederland is voorspelbare transporttarieven voor onze leden. Met de ondertekening van de afspraken is een belangrijke mijlpaal bereikt."

Meer nieuws